Kaarsvet

Vlekken van kaarsvet zijn helemaal niet zo moeilijk als veel mensen denken. We beginnen met onze vingers of met de botte kant van een mes zoveel mogelijk kaarsvet weg te halen. De vlek die overblijft bedekken we met grauw of ander absorberend papier en daarover strijken we met een warm (niet te heet) strijkijzer. In 99 van de 100 gevallen zal het absorberend papier de hele vlek hebben weggenomen. Mochten er na deze ouderwetse behandeling toch nog restvlekken overblijven, dan haalt u die gemakkelijk weg met wasbenzine op een prop schone watten.

Ik wou dat ik van was was en jij van terpentijn. Aan dat liedje moest ik denken bij het verwijderen van kaarsvet. En jawel een probaat middel.
- Martha

Kaarsvet op gladde oppervlakten, verwijder je door er even overheen te föhnen.

Kaarsvet in textiel (vloerbedekking; kleding; etc.) haal je weg door twee vellen keukenpapier op de vlek te leggen en eroverheen te strijken. Pas de temp. van de strijkijzer aan aan het textiel. De vlek gaat er volledig uit.
- Linda

Kaarsvet krijg je weg door er een keukenrolpapiertje op te leggen en met de hete strijkbout eroverheen te strijken, het kaarsvet zuigt dan zo in het papier.
- Vanessa

Als je oud kaarsvet op je vensterbank of tafel hebt, maak het dan schoon met een keukenpapiertje en wat terpentine. De kaarsvet verdwijnt binnen 1 veeg. Haal er wel even een schoon doekje met water over als je klaar bent.
- Angeline

Kaarsvet op ruwe of onregelmatige plavuizen kan je verwijderen met wasbenzine.
- Inge

Ik haal kaarsvet van meubels en vloer met een haarfohn op z'n warmste stand en dan deppen met keukenrol je krijgt dan geen krassen.
- Anja

Leg het kledingstuk of de textiel in de diepvries en voila, u kunt het kaarsvet er zo afhalen
- Let

Gewoon met de haarföhn heet föhnen, vervolgens gesmolten was opnemen met keukenpapier, simpel en afdoend.
- Ida Goedhart

Voor kaarsvet op gladde oppervlaken hou je het onder een hete kraan. Werkt op de moeilijkse plekken.
- Ewout

Ik lees verschillende keren dat je kaarsenwas uit textiel moet verwijderen met keukenpapier en een hete strijkbout. Volgens de stomerij moet je dat dus NOOIT doen want je perst dan een gedeelte van de was juist in het textiel.

Maak de vlek nat met wasbenzine en doe er dan een stuk keukenpapier op en een hete strijkbout.
- Karel Touwen

Heb je kaarsvet op stof of op tafel en het is al hard? Pak de föhn en houd deze erop. Het kaarsvet wordt weer vloeibaar en je kunt het er zo afhalen met een lepel of met een mesje.
- Rachelle

Haal eerst het harde vet weg met je nagels of een niet te scherp mesje. De vetvlekken die overblijven besproei je met spiritus. Laten inwerken en wegwrijven. Dit wel een aantal keren herhalen, maar het helpt wel. Heb het toegepast op onze glazen buitentafel en die glanst weer als nieuw.
- Simone

Kaarsvet op uw kleding gemorst? Gewoon hard laten worden en daarna zoveel mogelijk weg krabben. Direct in de wasmachine doen op normaal wasprogramma en het is helemaal weg.
- Janna