Inkt

Inktvlekken in stof kunnen soms verwijderd worden met melk.
- Wil Weterings

Inwrijven met alcohol en weg is de inkt.
- Nelleke

Inkt kunt u ook verwijderen met pure spiritus, werkt echt, en vuile kragen eerst met een beetje afwas in laten trekken en daarna in de wasmachine.
- Sylvia Verhoef

Een inktstreep op stoffe bekleding van bank stoelen of kleren, met tandpasta in smeren en gelijk met nat doekje schoon wrijven. Werkt perfect.
- André van Eerdt

Bij inktvlekken de vlek invrijven met koffiemelk tot de vlek verdwenen is, wel zo snel mogelijk de vlek moet nog wel vochtig zijn.

Heb je inkt op de tafel of een ander oppervlak? Spuit er haarlak over en veeg dit af met een stukje keukenrol. Geweldig.
- Jackeline

Mijn zoon had inkt op zijn broek, alle tips geprobeerd maar niks hielp. Toen maar weer mijn oude vertrouwde ossegalzeep gepakt. Even zachtjes inborstelen met een oude tandenborsel en weg inkt. Ook bij andere vlekken zoals b.v gras werkt het goed.
- Annemiek

Met sap van een sinaasappelschil kunt u vlekken verwijderen van o.a. een buro.
- Marton

Even melk in laten trekken en uitwassen. Het is er dan helemaal uit!
- Annelot

Leuk die vulpennen op school... met gewone melk haal je de inkt zo goed als uit de kleding.
- Manuela

Spuit er wat deodorant op en dan in de wasmachine.
- Inge

Inktvlekken kunt u het beste verwijderen met melk.
- Betty

Met een handoek en koud water over de vlek blijven wrijven je zult zien dat de handoek zwart wordt en de vlek steeds minder wordt.
- Brenda

Dikke stiften zijn vaak op alcohol basis. Druppel wat alcohol op de vlek. deze lijkt donkerder te worden, schrik niet, laat het 2 minuten inweken (mag niet te droog worden). Over de vlek wrijven met een lichtvochtige microvezeldoek en alles is eruit. Het kan zijn dat je het een keer moet herhalen. Maar het werkt echt super.
- Nicole Rijper

Leg de inktvlek een tijdje in citroensap, hij trekt vanzelf weg.
- Kitty

Gewoon haarlak op inkt spuiten en met een keukenrol afvegen, het laat ook geen waas na. Wel even de haarlak met een vochtige doek wegnemen en klaar.
- Michel Wolf

In puur spiritus leggen dan trekt het er zo uit.
- Helma Kuijpers

Er staan al een aantal tips hier, maar bij gebrek aan haarlak heb ik deodorant geprobeerd bij een inktvlek op tafel en dit werkt ook! De vlek inspuiten met deodorant, in laten trekken en weg vegen met keukenrol, je ziet het gewoon oplossen. Eventueel herhalen.
- Hans

Bij printerinkt, de inktvlek direct met yoghurt insmeren een nacht laten staan en dan uitspoelen met koud water. Nu kun je het kledingstuk gewoon wassen en weg is de vlek.
- Rieka