koortslip

Direct bij de eerste "kriebel" tandpasta er op doen, een dun laagje, dit regelmatig vervangen, door eerst te reinigen met b.v. een wattenstokje, natgemaakt met een beetje warm water en weer opnieuw aanbrengen. Als de ergste symptomen zijn verdwenen, af en toe een klein beetje Calendulazalf aanbrengen (bevat o.a. goudsbloem).
- Renée

Bij beginnende koortslip helpt tea-tree olie erg goed. Na een paar keer insmeren is je koortslip echt verdwenen!
- Isa

Zodra je het voelt een weinig bloemsuiker opsmeren (droogt op).
- Neyt Bertrand

De lip vet houden met vaseline. Eventueel het blaasje hygienisch doorprikken met steriele naald en het vocht direckt opdeppen met een tissue. Naald na gebruik weer reinigen
- Betsie

Bij een koortslip werkt regelmatig honing op de plek smeren ook! 1, 2 dagen, en het is weg!
- Sally

Vanaf eerste branderige gevoel van een koortsblaasje, direkt met water natgemaakte aluinsteen droogwrijven over de branderige vlek, en dit meermalen per dag tot de prikkeling weg is, wondermiddel van mijn mama, zelfs beter dan zalfjes van apotheek.
- Linda

Als je een koortsblaasje voelt opkomen kan je er ook met een de binnenkant van een aardappel op wrijven.
- Nathalie

Doe een gouden ring van jezelf in een glas met een beetje water.Dit een nacht laten staan,dit op je nuchtere MAAG opdrinken(maar eerst de koorslip met de ring insmeren).Ik heb het zelf uitgeprobeerd en ik heb er geen last meer van gehad.
- van den heuvel

Voelt u de koortslip aan komen doe er dan zo gauw mogelijk ouderwetse eau de cologne op.
- Diny Palm

Zodra U merkt dat U een koortslip krijgt, de brandende of tintelende plek aantippen met een beetje ochtendurine.
- Karin

Zodra je voelt dat er een koortslip aankomt, Vitamine B Forte gaan slikken. Stuk of 5 tegelijk een paar uur later nog eens en dan langzaam afbouwen. Als je echt op tijd bent kun de koortslip voorkomen of tot een minimum beperken. Werkt echt!!
- Annekie Kiers

Dde beste tip, die bij mij altijd werkt is, zo gauw je een blaartje op voelt komen, oorsmeer erop smeren!
- Trijntje

Dit is een tip die ik van de huisarts kreeg, smeer de koortslip dunnetjes in met bethadinezalf! en het helpt nog ook.
- Nel

Als je de koorstlip op voelt komen (kan ook als de blaasjes er zijn) doe dan op een wattenschijfje een scheutje alcahol (kan eventueel ook met reinigde tonic) en dep daar de blaasjes goed mee aan. Doe dit een paar keer per dag. Het plekje word goed ontsmet en het droogt razendsnel uit. Bij mij werkt dit zeer goed. Succes!
- Anoniempje

Jarenlang heb ik last van een koortslip. Daardoor zijn de contouren(lijnen) van mijn mond op enkele plaatsen verdwenen. Door na het tanden poetsen ook mijn lippen zacht te massere(met elektriche tandenborstel)met de rest van de tandpasta op de borstel , zijn de contouren terug en heb ik véél minder last van een koortslip. Wel volhouden hoor.
- An van Batum

Als de koortslip er is en er zijn blaasjes zichtbaar, de blaasjes insmeren met zinkzalf. Dit zorgt ervoor dat de blaasjes razendsnel uitdrogen. Werkt fantastisch!!
- Paulien Ekkebus

Als je een koortlip voelt aankomen doe er dan gelijk SRL gelei op! Dit idee heb ik gekregen van mijn homeopaat. Het werkt echt!!!
- Charel

Zodra je hem op voelt komen gelijk gaan deppen met echineaforte druppels van goudsbloem! Paar keer per dag en binnen een paar dagen is het blaasje weg!
- Kiki

Droog houden d.m.v af en toe fohn op de laagste stand op de lip richten, de bedoeling is om de herpes uit te drogen.

Als je de koortslip voelt aankomen er gewoon een ijsblokje tegen aan houden, een paar keer per dag. De koortslip schrikt van de kou en verdwijnt. En dit is nog goedkoop ook. Je wordt namelijk voor de meeste middeltjes imuun.
- Tedje

Elke dag L-Lysine slikken met event vitamine C, helpt echt al jaar geen last meer gehad, voel je toch iets aankomen de dosis verdriedubbelen dan trekt het weer weg!
- Sandra

Zodra je een koortslip op voelt komen, insmeren met zinkzalf. Hoerdoor droogt hij uit en wordt hij niet zo hevig.
- eline

Ik gebruik sinds een maand of 9 een Aloe lippenbalsem met Jojoba. Het helpt me heel goed en heb 9 maanden geen koortslip meer gehad!
- Vief

Bij grote blaasjes met veel vocht: doorprikken en insmeren met papje van wat keukenzout (droogt uit) en een druppeltje citroensap, teatreeolie of alcohol (ontsmet). Als het meeste vocht eruit is geneest het snel met zinkzalf. Als de blaasjes ook aan de binnenkant van je mond zitten: daar aanstippen met Pyralvex
- Marije van der Nat

Smeer tandpasta op de koortslip. De koortslip droogt dan uit, waardoor je niet met van die lelijke en besmettelijke blaasjes rond moet lopen.
- Rachel

Doe er wat kaneel op, helpt echt.
- martine

Met rauwe aardappel over lip wrijven. Telkens een stukje van de aardappel afsnijden. Zodat er weer en vers stukje tevoorschijn komt.
- leny

Dagelijks of om de dag Lysine slikken. Bij toch doorbreken van de koortslip 5000 mg in een keer en dan zal je zien dat het vieze ding binnen twee dagen weg is!
- Fee

Ontsmet uw koortslip met alcohol, 70% te halen bij de drogist, uw koortslip is dan sneller weg, ontsmet dan ongeveer 2 maal in de week u lip met alcohol ook al heeft u geen koortslip daarna evt. daarna met vaseline om uw lip zacht te houden.
- Dorothe Buteijn

Regelmatig smeren met zo'n groene echinacea stick. Dan voorkom je veel ellende.
- Els Veerkamp

Mijn moeder heeft vaak last van koortsuitslag uit haar lip. Zodra zij de eerste kriebel voelt, neemt ze 2 paracetamol (die ouderwetse oplospillen) en dan komt de koortslip niet verder op!
- Marjon

Cactussap op de koortslip
- wendy

L- Lysine tabletten slikken. Helpt een koortslip voorkomen en ook als je een koortslip heb zorgen de tabletten ervoor dat hij snel weer verdwijnt.
- Kim

Lieve mensen, hebben jullie ook vaak zo'n last van een koortslip en net als ik al van alles geprobeerd om er vanaf te komen? Ik was in Turkije op vakantie en prompt had ik weer zo'n ding! Vertelt me daar een turkse meneer, die heel veel van kruiden wist dat ik er lindenbloesemthee op moest doen. Je doet een zakje lindenbloesemthee in een beetje heet water. Laat het goed doordrenken. Gooi het water weg. Het zakje steeds even tegen de lip houden. Het beetje slijmerige dat je voelt is het bittere van de lindenbloesem en dat helpt. Als je het zakje een paar keer gebruikt hebt, nieuw water koken en weer een nieuw zakje erin. Bij mij helpt het echt! De blaar slonk meteen. Succes! en groetjes, Marianne www.shankini.nl
- Marianne.

smeer s"avonds zinkolie op je koorslip en de volgende ochtend is het ingedroogd. Haal de zinkolie er dan af met een watje in olie(zonnebloem, olijf,baby..) Kijk alleen uit zinkolie geeft wel vlekken.

Mocht je in het buitenland altijd een koortslip krijgen door de warmte, begin dan 1 week voor aanvang van de reis met het slikken van hooikoortstabletten en doe dit gedurende je vakantie. 1 per dag voldoet. Je zult zien dat het werkt
- Jan v.d, Berg Jeths

Bij last van een koortslip Sambucol (te koop bij de betere drogist) nemen. Dit is een siroop op basis van vlierbessen ! Helpt erg goed, is een weerstandsverhoger !
- Lezeres

Ik kreeg als tip voor koortsuitslag om er azijn op te doen. Heb het geprobeert met een koortslip paar x per dag aanstippen met een watje en azijn en met 2 dagen was hij zo goed als weg.
- Belinda

Ik heb sinds gisteren 2 koortsblaasjes op mijn lip. 1 normale, 1 enorm grote. Ik ben iemand die erg gevoelig is hiervoor en heb zowat maandelijks wel eentje ergens. Alles wat dokters voorschrijven, ik heb het wel gehad en jah het werkt, maar vaak duurt het lang en meestal ben ik er toch immuun voor na een korte periode. Nu las ik hier over zinkzalf, dit heb ik deze keer geprobeerd, en geloof me dat helpt super. Wat heb ik gedaan? De koortsblaar (hij was dus al uitgebroken) open geprikt met een steriele naald zodat het vocht eruit kon komen, dat vocht even gedept met een stukje keukenrol. Wanneer het meeste ervan weg was heb ik de zinkzalf erop gedaan (NIET MET JE HANDEN!! gebruik wattenstaafje of keukenrol). Eerlijk is eerlijk, het ziet niet uit. zinkzalf is fel wit en je krijgt het er niet makkelijk af. Maar goed of je nu met witte zalf op je mond rond loopt of met dikke koortslip, het blijft toch gelijk. Maar goed, ik heb het er de hele dag op laten zitten, af en toe beetje extra terug bij gedaan. De ochtend er na, ik zeg niet dat het al volledig weg was, maar het zag er ZEER goed uit, nog kleine wondjes maar je zag het bijna niet meer. Echt super remedie!! Dank je!
- Geert

Zodra u jeuk krijgt de plek of lip insmeren met zinkzalf. De pijn en de jeuk trekt weg en de plek droogt op.

Als je een tintelend gevoel van bijvoorbeeld een opkomende koortblaar voelt. Wrijf dan met je wijsvinger achter je oor en dan over de plek van de opkomende blaar. Je zult zien de koortsblaar komt niet. Het lijkt gek maar het werkt.
- Jo-El

Ik heb al jaren last van een koortslip. Altijd zovirax gebruikt maar helpt niet echt. Bij toeval kwam ik erachter hoe het bij mij echt weg gaat. Ik heb vitamine bruistablet opgedronken en na een paar uur werd de koortslip kleiner. De 2de dag heb ik het weer gedronken en het was weg.
- Mario

Last van een koortslip? Ik wel. Desinfecterende handgel opbrengen. Ook als de blaasjes al zichtbaar zijn. De doorschijnende gel werk desinfecterend en is doorschijnend, valt niet op dus. Je koortslip gaat snel weg en zet niet helemaal door.
- Yvonne

Ik ben serieus dé expert in koortslippen aangezien ik er zo vaak last van heb (had!) dat ik onderhand wel weet hoe er mee om te gaan. DE TIP, zelf ontdekt: geen smeersels, crèmes en lipblaaspleistertjes: laat je koortslip éérst uitdrogen dan gaat het hele proces veel en veel sneller. HOE: het tintelende plekje en/of blaasjes met een wattenstaafje in 70 of 90% alcohol (vd drogist) aanstippen. 3 x per dag herhalen. Zelfs met een al doorgekomen koortslip (soms word je er mee wakker, ik ken het) gewoon aanstippen. Je zal zien, het gaat een stuk sneller, het droogt van buiten naar binnen uit, wordt sneller hard en een korstje en geneest dus sneller.
- Tété

Ook bij koortsuitslag helpt een ijsblokje (zie aften). Een tijdje er een ijsblokje tegenaanhouden en de pijn wordt snel minder. De koortsuitslag wordt lang niet zo erg en geneest sneller.
- Margriet van Hasselt

Mondblaartjes? Bladeren van Look-Zonder-Look kauwen.
- R. Tellez

Als ik weer eens met een koortslip met blaasjes wakker wordt, val ik deze zo snel mogelijk aan. Pak een steriele naald, prik de blaasjes door en doe er een paar keer per dag een dotje alcoholgel op en voor het slapen gaan een dikke laag echineaforce crème. Ben er zo sneller vanaf, dan met de zalfjes en plakkers van de drogist.
- Cynthia

Heb je regelmatig last van een koortslip? Eet dan drie madeliefjes, dit helpt echt. Ik had zelf bijna elke maand wel een koortslip, maar nu dus niet meer. Als ik het toch aan voel komen, neem ik gewoon weer madeliefjes.
- Petra

Heb je een koortslip; ga hem te lijf met een ijsblokje in een platiczakje. Hij is dan binnen no time weg.
- Dorothe Buteijn

Ik ben een exper in het krijgen van koortslippen, helaas! De dermatoloog heeft mij verteld, dat er niks aan een koortslip te doen is, behalve deze doorprikken met een schone naald en het vocht dan onmiddellijk opvangen op een servetje. Na alles geprobeerd te hebben, ben ik tot de conclusie gekomen dat meneer de dermatoloog gelijk heeft! Geen zalfjes en zooi, je koortslip moet juist uitdrogen.
- Jonne

Als je de koortslip op voelt komen, gelijk een ijsklontje (in een plastic zakje) erop en dat een paar keer per dag doen. Is echt het enige wat helpt heb ik gemerkt.
- P.

Een wat duurdere oplossing, maar wel doelmatig: laat je koortslip hij de tandarts behandelen met laser therapie.
- Sabine

Neem een combinatie van Catsclaw(weeratandverhoging) en L-Lysine (verhelpt en voorkomt lipblaasjes). Slik je langer door na het verdwijnen, dan trekt het virus zich verder terug, en zal minder snel opzetten. Bij het eerste gevoel van tinteling starten, dan komt de koortslip niet eens meer door. (Bij mij althans!)
- Sabine

Last van een beginnende koortslip. Snij een teentje knoflook doormidden en hou het even op het blaasje. Prikt als een gek maar het blaasje word direct uitgedroogd waardoor je geen lelijke gevulde blaasjes krijgt. Zelf gister eentje voelen opkomen teentje knoflook op gedaan en vanmorgen koortslip al een korst.
- Laila

Elke morgen een boterham of beschuit of iets eten met appelstroop het helpt, ik heb er geen last meer van.
- Diana Visser

Zinolium gel werkt ook wel goed! Er zit zink in waardoor het blaasje uitdroogt. En de gel is gewoon doorzichtig dus hoef je ook niet met zo een witte klodder op je lip te blijven lopen!

Na een periode van flinke koorts verschenen de eerste koortslip blaasjes, meteen een teentje knoflook door midden gesneden en op de blaasjes gehouden. Brandt ontzettend! Daarna een ijsblokje er tegen aangehouden, resultaat: de blaasjes droogden vrijwel meteen in en de schade is beperkt gebleven. Ik bedank de schrijvers van deze tip heel hartelijk.
- Paul