diarree

Eet de zaadjes van weegbree, of zet er thee van. Ook een schepje droge theeblaadjes helpt goed.
- Geja Krans

Bij dunne ontlasting: rasp een appel wacht tot hij helemaal bruin ziet, strooi er een klein beetje kaneel over, en eet dat langzaam op. Het liefst op je nuchtere maag, je kan dat een paar keer herhalen, over de verdere dag.
- An van Batum

Bij dunne ontlasting kun je "oude "cola drinken, dus zonder prik.
- Giusi

Bij diaree, een eetlepel kaneel met een ietsje suiker en de diaree stopt.
- Richard

Rijst koken en rijste water opdrinken smaakt niet maar helpt goed
- Simon

Een paar glazen coca cola drinken, dat doodt de bacterien gegarandeert en de diaree verdwijnt.
- Aisha

1 banaan eten en diaree is weg (werkt bij mij altijd.
- Fulco Scholtsz

Mijn moeder maakte altijd een beschuitje klaar met geraspte appel, klein beetje suiker erover strooien en wat kaneel... Lekker, gezond en werkt effectief tegen diarree!
- Thirza Berg

Als je last hebt van diarree, geen zorgen neem een glas cola en doe een beetje zout erin, even roeren en beetje bij beetje drinken.
- Albana

Bij diaree 1 glas roosvicee stop. Werkt heel goed.
- Annie Saanen

Als je diaree heb dan moet je cola zonder prik die roer je met een lepel en het helpt goed.
- Marije

Eet banaan, banaan heeft een 'stoppende' werking! (niet teveel ervan gaan eten natuurlijk) Daarom kun je bij verstopping het beste weer GEEN banaan eten.
- Suzanna

Tijdens vakantie in het verre oosten ontzettend aan de diaree geweest. Tip van de lokale bevolking: rijst, yoghurt en banaan mengen met elkaar en de diaree is over!
- Ellen

Bij diarree absorbeerd de dikke darm niet meer optimaal en scheidt hij zelfs lichaamvocht af waardoor de stoelgang los of waterig wordt. Drink in ieder geval mineraalrijke vloeistoffen zoals water, thee, frisdrank en onvette boullion. Er is geen reden om te gaan vasten, integendeel, het is zelfs beter dat wanneer er trek is, gewoon weer de normale gezonde voeding wordt gegeten. Uw lichaam hersteld sneller, doordat het de nodige bouwstenen en energie voor het lichaam aanmaakt.
- Mirjam

Om van de diaree af te komen bestaat een heel simpel en goedkoop middel: eet elke dag een schaaltje droge havermoutvlokken!!! gewoon in de supermarkt te koop. Werkt het beste als je het op je nuchtere maag al inneemt.
- Gisela Bos

Snijd een appel in stukjes wat kanneel erover strooien en je heb geen last van diarree.
- Jose

Ik heb een geweldige tip gekregen van een russische vriendin : gewoon de schil van een granaatappel laten koken in water ongeveer 5 minutjes, beetje laten afkoelen en opdrinken.Succes gegarandeerd
- Vanessa

Een turks middel dat 100% werkt.Een eetlepel yogurt met een half thee zakje thee of losse thee mengen en opeten ,na een uur herhalen en je bent 100% van de diaree af.
- Annaatje

Het dagelijks drinken van een glaasje aardappelsap schijnt ook bijzonder heilzaam te werken bij chronische diarree.
- Miel Bregman

heeft u last van diarree, pers een citroen uit, mengen met iets water en opdrinken, je kan het een paar dagen herhalen zover nodig.
- Willy

Ik lees bij de tips alleen maar middelen tot stoppen van de kwaal, maar voorkomen is natuurlijk beter. Bij (kleine) kinderen is het soms al voldoende om ze warme sloffen of pantoffeltjes aan te trekken. Koude voeten werken namelijk op de darmen.
- O.M.C. Blokland

Gebruik bosbessensap om de diarree te stoppen. Werkt ook goed bij dieren.
- benc

Kijk eens of u veel producten met toegevoegde (beta) caroteen eet. Dit zit met name in zogenaamd gezonde multivitaminedrankjes. Als je geen betacaroteen meer neemt zal in veel gevallen de diaree overgaan.
- CD Coenders

Geen bruin brood eten, want dat laxeert en laat het alleen maar sneller komen. Wit brood daarentegen verstopt de darmen juist een beetje en daardoor houdt de diarree erg snel op, vooral als u een snelle spijsvertering heeft.
- J Nijland

1 glas coca-cola opwarmen in een pannetje voeg hier bij een beetje suiker en dit lekker opdrinken. Het is wel vies maar helpt wel dit staat in spanje op nummer 1 voor diarree.

Last van diarree neem dan een stukje witbrood doe er nootmuscaat op en vouw tot een blokje of balletje, eet dat op. Het is erg vies maar helpt zeker. Is een erg oude truc, ook als u hond er last van heeft.
- Carola

Bij diarree een halve theelepel gemalen nootmuskaat droog door zien te slikken. Niet lekker of makkelijk, maar werkt gegarandeerd.
- Yvonne

Het werkt en het is nog lekker ook! Chocolade eten en een glas cola drinken.
- Nina

Water met een scheut citroensap erdoor. Je hoeft max 2 x nog naar de toilet en het is over.
- Paulina

Drink cola met zout en goed roeren.
- Jollie