Eczeem

Constitutioneel eczeem; we hebben jaren getobt met onze zoon die exceem had. Na vele omzwervingen hebben Aloe Vera Gel gevonden. Een natuurlijk product wat onze zoon na verloop van tijd weer een gezonde huid gaf en ons de nodige nachtrust.
- Kokx

Tegen eczeem en doorliggen; Fijne witte klei van Argiletz. Mijn zoontje had erge last van eczeem toen hij baby was. Met de fijne witte klei er op was hij binnen een uur exceemvrij!
- H. Klein

Indien men bij eczeem enorm veel last heeft van jeuk kan men een bad nemen (niet te warm) met stijfselpoeder die gewoon bij elke kruidenier te verkrijgen is. Het eczeem kan men ook best onder controle houden met paardemelkpillen die bij de apotheek te verkrijgen zijn. Wel vrij duur €30 voor 60 pilletjes meer heel efficiënt.
- Caro

Probeer regelmatig te baden in een bad met dode zee zout kristallen, volg de gebruiksaanwijzing op het pakje. Je kunt het in zakjes los lopen of in een pot bij elke goede drogist of bij de Tuinen en het is niet duur.
- Bayla

Hou bij het gebruik van Aloe Vera Gel wel rekening met het feit, dat het flink kan prikken op een beschadigd huidje.
- S. Teunissen

Ons zoontje had vannaf de geboorte al vrij vlot eczem.We hadden van alles geprobeerd wat er maar was, maar van paardemelk (vers of poeder)is hij helemaal genezen.We waren dol blij!
- Brendy Loof

Ook ons zoontje is van zijn eczeem af gekomen met behulp van paardenmelk. Als baby, heeft hij ook "natte" eczeem op zijn gezicht gehad. Hier heb ik toen verse paardenmelk op gedaan. (Gewoon gedept met een watje) Dit om de paar uur gedaan. Binnen 2 dagen was alles weg!
- Audrey

Mijn dochtertje heeft ook last van constitutioneel eczeem. Ik lees heel veel tips maar ook ik ben nog altijd het beste gebaat met het smeren van Nivea. Die blauwe blikken. Zelf denk ik dat het komt door de panthenol die er in zit. Ik heb van alles geprobeerd en waar geen panthenol in zit werkt minder goed dan de Nivea.
- Anita

Huid met gewoon water afwassen ,goed drogen en dan ......tandpasta er opsmeren.
- Chicocharles

Als kind bleek ik al erg veel last te hebben van eczeem. Mijn moeder had een homeopaat als huisarts en die gaf de tip om vóór elk badje 10 minuten een handje vol zemelen (in een kousje)in het badwater te hangen. Dat deed ze en het werkte. Hetzelfde doe ik nu ook bij mijn eigen 2 kinderen die ook beiden eczeem hebben en ook hier werkt het feilloos!
- Sue

Maak een teilje met warm water klaar, doe er een scheut azijn bij in en een knoflookteentje of knoflookpoeder. En hou je voet dan in het water. Stinkt wel maar werkt al na 2 dagen. Succes ermee!
- Sylvia Lammers

Ik las pas in de NRC (wetenschapsbijlage) dat eczeem met groot succes behandeld wordt door mensen iedere dag een warm bad van tenminste 20 min. te laten nemen. Na het bad moet men zich metteen insmeren met ongeparfumeerde huidcreme (of de huidcreme die de dokter heeft voorgeschreven). NA HET BADEN NIET AFDROGEN MAAR DIRECT INSMEREN. Na enkele weken (max. 3 weken) is bij de meeste mensen alle exceem weg. Dit komt omdat het vocht dat tijdens het baden in de huid trekt (douchen helpt niet) door de creme in de huid wordt opgesloten.
- K. Degenaar

Ik heb al vanaf mijn geboorte een hele erge vorm van eczeem over mijn hele lichaam.Heb er al veel ervaring mee dus. Ga als eerst natuurlijk naar de dokter.Je zult doorgestuurd worden naar de Huidarts.Het is erg belangrijk om te weten waardoor je eczeem krijgt. dat komt altijd door een allergie. Je krijgt testen dat kan op verschillende manieren.Met spuitjes worden er stoffen in je bloed gebracht en men kijkt hoe je erop reageerd.Met krasjes in de huid..En met pleisters op de rug. ALs je weet waar je allergisch voor bent kun je dat vermijden.Door niet te eten,niet te gebruiken niet aan te raken enz. Het is ook erg belangrijk dat je je daaraan houdt. Eczeem is niet weg te halen met een zalfje prikje of pilletje.Je kan er wel overheen groeien maar tot die tijd is jeuk erg vervelen en krabben is heel slecht daarom kun je het beste Pilletjes slikken tegen de jeuk bv: Xyzal.Deze kan gewoon door de dokter worden voorgeschreven. Ook hormoonzalven kunnen goed werken Maar pas op! gebruik het niet te lang want de huid word er dunner van.Heb je zo erge last van eczeem dan zal de huidarts je een lichttherapie geven zoals ik zelf nu ook heb. Het is nu ver weg gegaan door de pilletjes tegen de jeuk de hormoonzalf en de lichttherapie waar ik 2 keer in de week voor naar het ziekenhuis moet. Je moet er iets voor over hebben om weer een mooie gezonde huid zonder eczeem te hebben.
- S.

Deze tip heb ik elders op internet gevonden, en werkte bij mij heel goed nadat ik al van alles geprobeerd had: regelmatig een (1/2) kopje gemalen havermoutvlokken in je warme bad doen. Ik heb geen last meer van een droge jeukende huid, en eczeemplekken op onderbenen en middel zijn ook verdwenen. Voordeel is dat je er ook nog een lekker badgeurtje bij kunt doen, en dat je zelfs geen (dure) huidcremes erna meer hoeft te gebruiken.
- Ella

Ik had vroeger eczeem op mijn handen, dit werd heel droog jeukte, schilvertjes en diepe pijnlijke kloven. Mijn oma adviseerde mij om elke avond 2 a 3 uien te halveren en te koken tot ze een beetje zacht zijn, dan een beetje laten afkoelen, tot je er met je handen in kan, dan een uur lang kneden tot de uit tot moes is, dan je handen afvegen NIET WASSEN en inzwachtelen met gaasverband of katoenen handschoentjes aantrekken en gaan slapen, dit een paar dagen volhouden en weg is je exceem. Het is bij mij nooit meer teruggekomen.
- Bianca

Ik heb al sinds jaren last van atopisch eczeem en was erg prettig verbaasd toen mijn vriendin mij babypoeder (talk) aanraadde. Het helpt vooral tegen zweet, en is dus vooral geschikt voor krabben in bed (jeuknachten) en voor de beruchte plekken zoals de knieholtes tijdens activiteit. Ook helpt het enorm om na het douchen af te koelen. Ik ga niet meer zonder!
- Lobo

Er een paar dagen verdunde Molkoson op smeren wil nog wel eens helpen. Verdunning 1 op 4.
- Marijke

Heb je eczeem en erg last van jeuk smeer je dan in met aardappelmeel en de jeuk verdwijnt. Bij mij werkt het erg goed.
- Patries

Seer de olie uit een vitamine e capsule van een goedkoopmerk op de plekken, na een paar dagen zie je verbetering.
- erna

Geen zuivel meer eten. Vul je calcium aan met vitamine pillen. Werkt bij heel veel kinderen al na 1 week. (volw. ong. 1 mnd).Als je lichaam zuivel afbreekt blijft er amonniac over en dat is moeilijk afbreekbaar en dan gaat die stof er via je huid uit d.m.v. exceem. mvg bonnie
- Bonnie Kaldenbach

Als je kleine plekjes eczeem hebt wil zeezout heel goed werken. Het eczeemplekje met water insmeren, zeezout erop, 10 minuutjes laten opdrogen en dan weer afspoelen. Op deze manier gaat het snel weg.
- ellen

Eczeem aan de voetzolen. In de eigen ochtend urine gaan staan, niet afspoelen maar afdrogen. Klinkt vies, maar helpt wel.
- Anne

Eczeem kan je heel goed weg krijgen door er uiercréme op te smeren. Ik had erge eczeem aan mijn handen en ogen en was ten einde raad. Door dagelijks een paar maal in te smeren met uiercréme is het na een paar weken verdwenen. De droge korstjes kan je ook goed weg krijgen met gewone nivea créme. Groetjes vanuit België
- Hanne

Aardappelwater in combinatie met teerzalf (lactua creme) helpt ook goed tegen eczeem. Ik heb al vanaf mijn geboorte last van constitutioneel eczeem en deze behandeling hielp erg goed. Gewoon je aardappels in water koken met NIKS erbij! Water afgieten, af laten koelen tot kamertemperatuur en op je eczeem deppen. Daarna de teerzalf erop smeren en inlaten trekken. 2 weken volhouden!
- Gerdien

last van jeuk,eczeem ga één keer per week in een bad met ongeveer anderhalf pak zout,scheelt echt! Daarna goed maar niet te dik insmeren met zalf of crème.
- Pareltje

Als de eczeem alleen op het lichaam zit probeer dan eens de rompertjer uit te spoelen met azijn. Vaak is het helemaal geen eczeem maar een wasmiddel allergie. Mijn dochtertje was er met 3 dagen af.
- Jessica

Ik zo veel zalfjes gebruikt,inclusief hormoon zalfen op dokters advies en kwam maar niet van mijn hand eczeem af(binnenkant hand)+ nog ongeveer 20 zalfen die ik ervoor kocht bij de drogisterij,niets hielp,op een zalf na;NIVEA! in die ronde blauwe blikjes met witte letters,na maanden zijn de blaasjes weg en het is nu bijna genezen,al die andere zalven neem al niet eens meer serieus;ik zweer bij NIVEA
- Bert

Heet water heel veel zout in gooien en een half uurtje je voeten er in. 2 dagen doen ... weg exceem!!
- Marc

Heb je last van eczeem, begin met levertraancapsules van b.v. kruidvat Duurt wel een week of zes voor je het merkt,en ze kosten voor 100 tabletten maar 2 euro. Dus het proberen waard.
- vera dijkstra

Last van eczeem ik heb helemaal onder gezeten van kop tot teen alles geprobeerd hormonen zalf echt van alles tot dat ik hoorde van paardemelk kuur gevolgd van paardemelk capsules alles kwam eruit maar daarna helemaal schoon echt fantasties geen last meer van eczeem
- linda

Bij eczeem aan de voeten of handen met heel veel jeuk: brandnetelthee zetten en een voetenbad nemen, de jeuk is direct weg. Heb 1,5 jaar alle zalven geprobeerd van de dermatoloog ten einde raad een oud kruidenboek gepakt, na 3 weken 2 maal daags een voetenbad was het eczeem volledig weg (wel alle schoenen enz weggooien...)
- marjolein

Ik ben 25, heb hele leven last van eczeem, maar laatste jaren heb ik het bijna volledig onder controle, haast geen last meer waarom? - leef zo gezond als je kunt, maar vermijd vooral: koffie, suiker (toetjes, frisdranken en fruitsappen ook!), alcohol, junkfood. Eet minder vaak vlees, en meer groente/fruit. Ik eet nog maar 1x per week of 1x in de 2 weken vlees, maar verwen jezelf dan wel door extra lekker vlees klaar te maken. - Douch zonder ZEEP, en sla eens een dag douchen over. - Het allerbeste ooit voor goede huidbalans is VOORDAT je creme gaat smeren, dep eerst een mengsel van water en appelcider azijn op je huid. ongeveer 30% appelcider met 70% water oplossen, en druppels op je huid wrijven. Daarna insmeren. - Drink zoveel mogelijk water (en wissel af met thee (liefst zonder theine)) Deze methodes gecombineerd, hebben mijn huid zelfs zachter en gezonder gemaakt dan een normale huid.
- Aisa

Ik heb de natuurazijn in een verstuiver gedaan en spray daarmee mijn eczeem-plekken op de voeten na het afdrogen onder de douche. Gewoon op laten drogen en daarna de sokken aan. Het eczeem is niet meer teruggekomen terwijl ik hier al meer als 20 jaar last van had. Lang leve "Oma weet raad".
- Mart

Dit lijkt erg raar maar is op zich niet. Ik heb last van contact eczeem. dus veel droge plekken en schilfertjes op mijn handen. Onderlaatst heb ik spekvet op de plekken gesmeerd en dat gaat bijzonder goed. Gewoon die witte spekjes zachtjes uitbakken (niet bruin laten worden) overgieten in een potje, hard laten worden en smeren maar. Nadeel is dat je handen gaan ruiken naar spek. Wist je dat de samenstelling van varkenshuid nagenoeg gelijk is aan die van de mens...
- Rutger

Bij onze dochter werkte het prima om geen zeep te gerbuiken en haar in te smeren met gewone (keuken) olijf olie. Nu het over is gebruiken we wel zeep om haar te wassen, maar blijven in smeren met olijf olie.
- Marieke

Mijn dochter had vroeger last van eczeem en nu is het weg, na jaren van smeer dit en dat en bezoeken aan de artsen eindelijk de oplossing. Drink nooit geen fruitsap meer en weg eczeem.
- Conny Vanmarcke

De tip van de eeuw tegen eczeem is kamperspiritus met glyserine (verkrijgbaar bij de betere drogist) het stinkt en prikt wel even maar de volgende dag is het al een stuk beter. Dit middeltje is beter dan wat dan ook van de dermatoloog.
- A de Jonge