Brandnetel jeuk

Kneus het blad van de weegbree en wrijf het over de jeukende plek. Werkt zeer goed als direct na het begin van de jeuk de plek ingesmeerd wordt.
- Fred Kuiper

Het plekje insmeren met tandpasta, na een aantal minuten is de jeuk verdwenen!
- Esther

In plaats van weegbree; ook hondsdraf werkt tegen jeuk door brandnetels. Bijkomend voordeel; brandnetel en hondsdraf houden van dezelfde bodem- en schaduwomstandigheden dus waar er brandnetels staan groeit altijd hondsdraf.

De Hondsdraf is vaak te vinden bij de Brandnetel. Kneus het plantje en wrijf de blaasjes ermee in. Dit kan ook gedaan worden met de bladeren van de klimop. Of anders modder gebruiken en laten drogen.
- Michel Faassen

Plas over de plek met jeuk heen! Helpt echt! Ik dacht ook dat het niet zou helpen, en vies natuurlijk! Maar helpt geheid.
- Marjolein

Last van brandnetels, smeer wat azijn er op en voor je het weet zijn ze weg.
- Rutger

Pluk een paardebloem die in bloei staat. Wrijf met het gele hart van de knop over de plek waar de brandnetel geprikt heeft.
- Eric

Als je last hebt van een brandnetel, ga terug naar de plaats waar je werd gestoken door hem en zoek naar een brandnetel met witte bloemetjes (deze bloeit het hele jaar, dus geen zorgen in de winter) Deze plant heet witte dovennetel, en als je het plukt en over de plaaats waar je gestoken werd wrijft is het na een paar uur over. kijk uit: als je witte dovennetel doet zonder door brandnetel gestoken te worden helpt het geen ene zier, ook niet tegen andere pijn die lijkt op een brandnetelsteek. ook handig: zoek een paar paardebloemen en knijp het sap eruit boven de wond, oud kindermiddeltje, werkt wel... kijk uit: niet opdrinken je kan er ziek van worden. ik heb deze middeltjes zelf getest, en ze werkten goed!
- Olivier

Ben je in de brandnetels gevallen? Kneus dan een wegen blad en wrijf het sap wat vrij komt over de plek van de jeuk en weg is de jeuk.

Als je door een brandnetel gestoken wordt. Een rauwe aardappel door snijden en over de plek strijken het verlicht meteen en na een aantal keren strijken zijn de bultjes en de prikkende pijn weg.
- me

Breek de steel van de brandnetel open en wrijf met het sap de pijnlijke plek in.
- Fr.

Als je in aanraking bent geweest met een brandnetel, en dus jeuk hebt, even een doekje met azijn nat maken en op de plek leggen waar het jeukt. De jeuk is gegarandeerd zo over!
- Martje

Als u in contact bent gekomen met brandnetel en u krijgt jeuk, uitslag, gebruik dan dit plantje: Hondsdraf. Deze ziet eruit als een klein kerstboompje met paarse knopjes erin. Ze kan groeien bij de brandnetel zelf. Pluk het plantje en wrijf ze op de plek waar u "geneteld" bent. De jeuk/uitslag zal direkt drastisch verminderen!
- Filip Schoofs

In de buurt van brandnetels vind je ook altijd hondsdraf. Ben je geprikt door een brandnetel, pluk dan wat hondsdraf, kneus het plantje tot het sap eruit komt en smeer de plek in, de jeuk verdwijnt vrijwel direct. Heel handig om het je kinderen meteen te leren, zo kunnen ze zichzelf direct helpen.
- monique

Heb je je geprikt aan een brandnetel zoek naar de doven netel die met blauw gekleurde bloemetjes (lijkt op de brandnetel) het plantje staat altijd bij brandnetels in de buurt, wrijf het prikkende deel in en je bent met luttele seconden van de jeuk af.
- janien

Geprikt door een brandnetel? Smeer er wat azijn op. Werk echt:)
- Bianca

Ben je in aanraking gekomen met brandnetels, doop een watje in de azijn en smeer hier de plekken mee in. De jeuk trekt dan vanzelf weg.
- Marjolein

Als je geprikt bent door een brandnetel, helpt het om een beetje zeep op de jeuk te doen. Even laten intrekken en dan met lauw water afspoelen!
- Kim

Het blad wat bij de paardenbloem groeit trek je eraf, en wrijf het op de plek een tijdje en WEG is de jeuk. Geleerd toen ik nog klein was.
- Qudsia

Vaak groeien er bij de brandnetel witte "besjes" (bolletjes). Wrijf deze over de plek en de jeuk gaat weg. (geleerd toen ik klein was)
- Claudia

Bij brandnetel jeuk helpt ook Azaron of Calendulan. Heb je dit niet in huis helpt gewoon Azijn ook!
- Klazien

Gebrand aan een netel? Neem wat blaadjes van de Brede weegbree, rol ze net zo lang tussen je handen totdat het sap er uit loopt. Smeer dit op de plek. Brede weegbree kun je vinden op plekken waar veel betreding is: langs de weg of langs het pad.
- Jeroen

Heb je je gebrand aan een brand netel, smeer het in met wat azijn. Mijn oma deed het altijd en het branderig gevoel trok meteen weg.
- theresia

Speciaal voor Olivier(tips tegen brandneteljeuk) die denkt dat het sap van de paardenbloem giftig is:Dat is die dus niet. Integendeel; het is zeer gezond! (http://ecolonie.org/eco/nl/meewerken/projecten_en_ideen/plant_van_de_maand_paardenbl.php)Tegen brandneteljeuk: weegbree; hondsdraf of zuring. vindbaar in de buurt van de brandnetel
- Patty