Vitrage

Om je vitrages weer spierwit te krijgen, moet je ze laten weken of in de wasmachine wassen met een gebitsreinigertablet werkt uitstekend.
- Michaela Willeijns

Lange vitrages na het wassen niet strijken, maar centrifugeren en dan nat ophangen. Hoef je ze niet te strijken.

Uw vitrage ziet er langer wit uit als u hem 2a3 keer per jaar wast. Gebruik bij het wassen vitrage wit van Nibro. En zoals al eerder is verteld centrifugeren en vochtig ophangen en uit laten lekken. IK was mijn vitrage altijd in januari april en september.

Was je gordijnen met wat dennenbadschuim. In de dennenaaldjes zit een optisch witmiddel, de glasgordijnen worden weer spierwit.
- Hanne

Als je je vitrage wilt wassen zit je altijd met die haakjes bovenin.Als je ze er aan laat zitten komen ze in de wasmachine. Rol je vitrage op en doe er een pantykousje om en zo in de wasmachine. Nooit geen last meer van.
- Aaf

Eerst fyn wasmiddel met een zakje bakpoeder in de was machine voor super witte vitrage die vergeeld is geraakten ook nogeens super goedkoop is.
- Brenda

Een zakje bakpoeder in het vakje van de wasverzachter en de gordijnen zijn weer superwit.
- Ans

Om je vitrage spierwit te krijgen doe je bij de wasbeurt in de wasmachine een gebitsreiniger tablet in het vakje bij de waspoeder. Stralend wit resultaat.
- Petra

Als je witte vitrage hebt en je wilt eens iets anders b.v. cremekleurige vitrages laat ze dan een paar uur weken in groene thee. Werkt uitstekend. Joke
- Joke

ik leg mijn vitrage voor het wassen altijd een kwartiertje in een sopje(bv afwas middel). Hierdoor trekt de rook er al voor een groot deel uit en zo worden je gordijnen niet in het vuil gwassen. Daarna in de wasmachine en ze zijn weer stralend wit.
- dorien

Om witte vitrage weer spierwit te krijgen moet je een emmer vullen met lauw water doe er een aantal tabletten kunstgebitreiniger in en schoon zijn je vitrages.
- Esther

Nadat ik vanalles geprobeerd heb , ook de steradent tabl heb ik de ooit witte vitrages in de wasmachine met st marc poeder gewassen. Ze zijn er duidelijk van opgeknapt, De gordijnhaakjes zaten er gewoon in tijdens de wasbeurt.
- Susanne

Inweken in de wasmachine met een kopje soda boven op je vitrage. Daarna het gewone (zijde/of handwas) programma laten draaien. Ook belangrijk is dat je de trommel maar half vol moet doen. Ik had roetaanslag van kaarsen in mijn vitrage en die is helemaal verdwenen nadat ik het gewassen had op deze manier.
- Patricia

De bovenrand met haakjes samenpakken, in washand duwen, washand dichtstrikken en het geheel in de wasmachine doen met baksoda of gebitsreiniger in het wasverzachterbakje.
- Eva vd Pol